O blogu

Vím, že zakládat foodblog v dnešní době je skoro..praštěné. Když se kouknu na všechny profi weby a vytuňené blogy, které oslňují různými oceněními a hlavně těmi nádhernými fotkami a super recepty. Člověk jí očima a já jsem většinou tak hladová, že než abych výtvor složitě aranžovala a fotila, tak to často sním ještě před tím, než to stihnu vyfotit. S tím ale musí nastat konec a hodlám se taky trochu začít snažit:D  Většina foodblogerek má v kolonce o sobě napsáno, že rádi fotí. To si já bohužel napsat nemohu a tak se alespoň začínám snažit používat k focení foťák a ne mobil. Pro začátek by to mohlo stačit a postupem času možná přejdu i na instagram :D.

Každopádně i přes obrovské množství krásných blogů jsem se rozhodla si ten svůj taky založit. Sama kvůli sobě - nepředpokládala jsem, že by mě četli ani moji kamarádi (i když, jednou za čas by mě otevřít mohli :D!). V jedné (pro mě) trochu náročnější době, jsem chtěla povzbudit sama sebe do něčeho, co mě vážně baví, nabíjí energií a dává radost ze života. Přistihla jsem se, že u ničeho nevydržím. Opustila jsem v té době své milované malování a v kuchyni jsem trávila také minimum času - spokojila jsem se s kusem namazaného chleba a okurkou ze zahrady. A tak jsem si říkala, že blog by mě mohl nenásilně donutit začít něco dělat. A právě v té době blog splnil svůj účel :-) 

V poslední době jsem na blog trošku pozapomněla (obzvlášť o velkých prázdninách a období státnic). Teď má ale Lasička novou kuchyň a spoustu nápadů a inspirací na nové výtvory!

O Lasičce

Jmenuji se Bára (přátelé mi říkají lasičko přítel mi říká lasičko:)). Studuji angličtinu a němčinu a jednou ze mě asi bude paní učitelka. Budoucnost je ale nejistá a tak budu možná jednou kuchařka, květinářka, žena v domácnosti, nebo podnikatelka. Hodně mě baví cestování (převážně to nízkorozpočtové:)), lezení po skalách, chození po loukách a kopcích a překonávání sama sebe.

Pak samozřejmě miluji jídlo a vše s ním spojené. Ve všech podobách. Dokážu celé hodiny pročítat foodblogy, časopisy o jídle a různé recenze. Ráda si dlouho povídám s kamarádkami o tom, co posledního vařily nebo pekly, kde nakupují nejlepší datle, nebo jaký sirup je jejich oblíbený.
 Baví mě listovat v kuchařkách. Jak v těch nových, moderních, tak v těch mamčiných starých, polorozpadlých, ze kterých vypadávají hromady stránek, založených receptů a výstřižků z časopisů. Velmi ráda a velmi často ale vařím bez nich, podle fantazie a obsahu ledničky. To se však nedá říci o pečení. Tam si tolik improvizace nedovolím - raději sleduji a lehce poupravuji již ozkoušené recepty. Možná proto je mojí větší vášní vaření. Kvůli té fantazii, vůním, možnostem v oblasti koření a nádherným barvám, které umí vykouzlit řepa, špenát, nebo dýně.

Často mě baví vařit rychlá a zdravá jídla - "co dům dal". Občas ale dostanu chuť prostudovat nějaký složitý, několik hodin trvající recept, nakoupit přesné suroviny a strávit den v kuchyni.

Co mě vážně nebaví je uklízení kuchyně po mém celodenním řáděním, mytí nádobí a luxování mouky dole pod linkou.

Kdyby Vás zajímalo cokoliv dalšího, neváhejte se zeptat:-)
Las

0 komentářů:

Okomentovat