Po víkendové návštěvě jednoho úžasného ,,hokynářství"v Hořicích jsem dostala chuť na trochu Indie:) Jelikož u nás o Indické koření není nouze měla jsem z čeho vybírat. Nakonec jsem použila pro všechny asi nejznámější: garam masalu, konkrétně tuto. Často se nazývá koření pěti vůní. Složení koření se v Indii oblast od oblasti může měnit. Základem je ale koriandr, římský kmín, muškátový oříšek, kardamon, hřebíček...někdy může být i fenykl, bobkový list. Samozřejmě, že pokud se v Indickém koření vyznáte lépe než já (což je dost možné) ,nejlepší je, mít koření celé a namíchat si ho a nadrtit v hmoždíři dle libosti. Já jsem zatím začátečník, ale hodně mě Indické koření chytlo a doufám, že vám s ním brzo připravím další recept:)
Na placičky:
1. Květák jsem omyla, ,,rozrůžičkovala" a dala vařit do měkka.
2. Mezitím jsem oloupala a nakrájela cibule a na troše olivového oleje osmahla spolu s česnekem nakrájeným na kolečka. Já dala asi 10 stroužků, protože ho mám fakt ráda, ale podle chuti.
3. Přidala jsem na kostky nakrájenou červenou papirku ( červenou pro hezkou barvu placiček:)) a chvíli restovala.
4. Uvařený květák jsem slila, rozmačkala v hrnci šťouchadlem na brambory a přidala směs z pánve. 5. Osolila jsem to a přidala jsem masalu, 2 vajíčka a trochu mouky tak,aby vzniklo těstíčko.
5. Na plech vyložený pečícím papírem jsem lžící dělala placičky a dala péci do 200C asi na 15 minut. Placičky by měli z vrchu zezlátnout. Udělala jsem k nim jogurt z chat masaly, koriandru a římského kmínu.

K placičkám jsme měli zbytek bramborové kaše (což 2x indický není, ale což). Umím si je představit jen s pečivem, naanem nebo samotné.
Na placičky:
- 1 květák
- 1paprika
- 2 cibule (červená, bílá)
- česnek (podle chuti)
- 2 vejce
- mouka
- garam masala (3 lžičky)
- kurkuma (1 lžička)
- olivový olej
1. Květák jsem omyla, ,,rozrůžičkovala" a dala vařit do měkka.
2. Mezitím jsem oloupala a nakrájela cibule a na troše olivového oleje osmahla spolu s česnekem nakrájeným na kolečka. Já dala asi 10 stroužků, protože ho mám fakt ráda, ale podle chuti.
3. Přidala jsem na kostky nakrájenou červenou papirku ( červenou pro hezkou barvu placiček:)) a chvíli restovala.
4. Uvařený květák jsem slila, rozmačkala v hrnci šťouchadlem na brambory a přidala směs z pánve. 5. Osolila jsem to a přidala jsem masalu, 2 vajíčka a trochu mouky tak,aby vzniklo těstíčko.
5. Na plech vyložený pečícím papírem jsem lžící dělala placičky a dala péci do 200C asi na 15 minut. Placičky by měli z vrchu zezlátnout. Udělala jsem k nim jogurt z chat masaly, koriandru a římského kmínu.
K placičkám jsme měli zbytek bramborové kaše (což 2x indický není, ale což). Umím si je představit jen s pečivem, naanem nebo samotné.
0 komentářů:
Okomentovat