Nevím zda to nazvat cizrna na kari, či cizrna po thajsku ale každopádně to byla dobrota. Navíc ji, (pokud máte cizrnu předem namočenou a uvařenou či v konzervě) zvládnete do dvaceti minut.
Cizrna neboli římský hrách má až dvakrát tolik vápníku co například vločky nebo náš hrách a narozdíl od našeho hrachu se (alespoň mě) lépe tráví. Většinou namáčím cca 200g cizrny v suchém stavu, to je tak na dvě porce + občas zbyde a večer udělám hummus nebo cizrnové křupky. Občas cizrnu nechám i naklíčit, tím se zvýší stravitelnost.
Na dvě porce:
2. Rozpálíme tuk, zprudka orestujeme cibuli, přidáme cuketu a zasypeme kořením- smažíme cca 3 minuty.
3. Přisypeme cizrnu, přídáme kari pastu, protlak a mírně podlijeme. Pět minut zvolna prohřejeme.
4. Přidáme kokosové mléko a cca 10 minut necháme táhnout do zhoustnutí omáčky.
5. Osolíme a dochutíme citronovou šťávou podle chuti. Podáváme se salátkem z rajčátek a rukoly nebo jen tak.
Cizrna neboli římský hrách má až dvakrát tolik vápníku co například vločky nebo náš hrách a narozdíl od našeho hrachu se (alespoň mě) lépe tráví. Většinou namáčím cca 200g cizrny v suchém stavu, to je tak na dvě porce + občas zbyde a večer udělám hummus nebo cizrnové křupky. Občas cizrnu nechám i naklíčit, tím se zvýší stravitelnost.
Na dvě porce:
- namočená (naklíčená) cizrna (cca 200g za sucha)/1 plechovka cizrny
- 1 velká cibule
- 1 menší cuketka
- 1/3 pórku
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- 1-2 ČL kari pasty
- cca 4-5 PL rajského protlaku
- 1 PL kokosového oleje
- 1PL kari koření (já použila madras kari koření)

2. Rozpálíme tuk, zprudka orestujeme cibuli, přidáme cuketu a zasypeme kořením- smažíme cca 3 minuty.
3. Přisypeme cizrnu, přídáme kari pastu, protlak a mírně podlijeme. Pět minut zvolna prohřejeme.
4. Přidáme kokosové mléko a cca 10 minut necháme táhnout do zhoustnutí omáčky.
5. Osolíme a dochutíme citronovou šťávou podle chuti. Podáváme se salátkem z rajčátek a rukoly nebo jen tak.
0 komentářů:
Okomentovat