sobota 31. května 2014

Jakmile přijedu na víkend domů, tak zjišťuji, co nového v ledničce máme a co budu moct uvařit. (Přes týden si skoro neuvařím, takže doma mě dohání vařící absťák:)) Naše lednička totiž neustále překypuje dobrými věcmi (na rozdíl od té mé na bytě). Takže když jsem dneska zmerčila své zamilované žampióny ihned jsem se po nich vrhla. Obalovaný žampiony moc kreativní nejsou a tak jsem se rozhodla pro polévku, kterou jsem hooodně dlouho neměla. Udělala jsem hustou, krémovou. Kdyby se ještě víc zahustila smetanou a strouhaným sýrem, byla by výborná i jako omáčka na těstoviny.

Na polévku: 

  • 500 gramů žampionů
  • 1 velká cibule
  • 1 litr mléka
  • 2 lžíce mouky (můžete dát kukuřičnou nebo ji vynechat úplně)
  • 3 lžíce másla
  • smetana dle chuti
  • parmezán
  • sůl
  • pepř


1. Na másle jsem nechala zesklovatět cibulku, po chvíli jsem přidala očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Část jsem jich nechala nakonec, na posypání polévky.
2. Asi tři minuty jsem opékala, poté zaprášila moukou. Smažila jsem další tři minuty. Zalila mlékem a nechala 10 minut vařit.
3. Osolila, opepřila jsem polévku a ještě jsem vlila trochu smetany.
4. Rozmixovala jsem obsah hrnce a nechala dalších 5-10 minut vařit.  Polévku jsem podávala s na másle orestovanými kousky žampionů a s parmezánem.

Tagged:

0 komentářů:

Okomentovat