Tak tuhle klasiku vám asi nikomu nemusím představovat. A protože stejně jako většina z vás vím, že to müsli co koupíme v obchodě (http://www.stream.cz/peklonataliri/791631-musli) prostě žádná sláva není peču si už poměrně dlouho svoje. Je to mega rychlovka, vyjde to relativně levně a hlavně vím co si tam dám. Příprava zabere vážně asi 5 minut a pak už jen otáčíme v troubě. Takže pro toho, kdo by nevěděl jak na to:
Na domácí müsli:
! Všechny suroviny jsou libovolné, kombinuji je v množství jak mám co ráda a hlavně co je zrovna doma!
1. Všechny suché věci (kromě čokolády) promíchám v míse a zaliju salkem/trochou másla smíchaného s medem (rozpuštěného). Já osobně dávám většinou salko, přijde mi to potom křupavější.
2. Rozprostřu směs na pečícím papírem vyložený plech a dám péct cca na 180 stupňů na 30 až 40 minut.
3. Každých asi 10 minut müsli prohrabávám vařečkou aby se promíchalo a nespálilo.
Po vytažení z trouby je müsli mokré, ale nebojte- po uschnutí krásně zkřupatí:-) Po vychladnutí přidávám nasekanou čokoládu a většinou i rozinky. /Když je peču, občas zhořknou/.
Na domácí müsli:
! Všechny suroviny jsou libovolné, kombinuji je v množství jak mám co ráda a hlavně co je zrovna doma!
- vločky celé
- vločky jemné
- špaldové klíčky
- slunečnicová semínka
- dýňová semínka
- sušené rozinky, brusinky, meruňky, švestky...
- konopná semínka
- ořechy (vlašské, lískové, para)
- čokoláda
- salko / med s máslem
1. Všechny suché věci (kromě čokolády) promíchám v míse a zaliju salkem/trochou másla smíchaného s medem (rozpuštěného). Já osobně dávám většinou salko, přijde mi to potom křupavější.
2. Rozprostřu směs na pečícím papírem vyložený plech a dám péct cca na 180 stupňů na 30 až 40 minut.
3. Každých asi 10 minut müsli prohrabávám vařečkou aby se promíchalo a nespálilo.
Po vytažení z trouby je müsli mokré, ale nebojte- po uschnutí krásně zkřupatí:-) Po vychladnutí přidávám nasekanou čokoládu a většinou i rozinky. /Když je peču, občas zhořknou/.
0 komentářů:
Okomentovat