neděle 29. listopadu 2015

Pomalu se stal oblíbenou dobrotou, která se u nás v lednici objevuje čím dál častěji. Je výborný k svačině-nebo když ráno nemáte příliš času tvořit snídaně. Pudink si totiž připravíte večer během 5 minut a ráno můžete rovnou hodovat. Při zdobení pudinku se fantazii meze nekladou. :)  Na obrázku je ozdoben lžící jogurtu, lžící domácí višňové marmelády a kaki. Svařená jablka se skořicí a hřebíčkem jsou výbornou obměnou. Použít také můžete nasekané na sucho opražené ořechy či mandle. Pokud to chcete jako dezert, můžete na ozdobení použít šlehačku (výborná je i kokosová:)). Pudink můžete připravit z jakéhokoliv rostlinného mléka (vegan verze) nebo z čerstvého kravského mléka. No..teď už k super rychlé a jednoduché přípravě..

Na dvě porce Chia pudinku:
  • 2 zralé banány
  • 2 PL chia semínek
  • 4PL kokosového mléka+ 2 PL vody/2dcl kravského mléka

1.  V mixéru romixujeme banány s mlékem.
2.  Přidáme chia a krátce promícháme/promixujeme.
3. Můžeme přidat na ochucení skořici nebo jakýkoliv sirup (není nutné, záleží jak budete potom zdobit)
4. Dáme do lednice ztuhnout. Stačit by měla již půl hodina, ale nejépe nechat přes noc.

Několikrát jsem se setkala s případem, že pudink neztuhl a semínka nenabobtnala. Tady záleží pouze na stáří a kvalitě chia semínek. Takže lepší z nějaké zdravé výživy než z nějaké mega velké akce:)




0 komentářů:

Okomentovat