neděle 29. listopadu 2015

Většinu mých receptů připravíte v rozmezí pár minut až hodina. Jako student (by se zdálo že) mám spoustu času, ale opak je pravdou. :D Takové to zdlouhavější pečení a vaření si dopřeji tak jednou za 14 dní doma o víkendu. No a když máte po hlídání dětí na józe, škole a několika hodinách doučování už celkem dost, není chuť péci nic. Takže se hodilo, že jsme čekali návštěvu, která nejvíce ocení něco nepečeného a veganského. Každopádně tyhle kuličky budou určitě chutnat i neveganům:) Z tácu kuliček (cca 25ks) zbyla jedna, kterou přítel i přesto, že byl úplně plný dojedl. Kuličky můžete zkusit vyrobit jako jeden druh cukroví na Vánoce. Třeba už to máslo a cukr všem zúčastněným poleze i ušima a budou chtít zkusit něco odlehčenějšího, po čem by nemuseli po Vánocích dávat drastická předsevzetí:) Jinak výborné kuličky jsou samozřejmě i z datlí a mandlí a obalovat se mohou v drcených ořechách, hořkém kakau nebo v čemkoliv dalším. Já jsem ale chtěla využít kakao, kokos a banán, (který jsem včera pomačkala v kabelce). Kuličky jsou šťavnaté a sladké bez jakéhokoliv přidaného cukru:)


Na 25 kuliček:
  • 1 velmi zralý velký banán (2 menší)
  • 1PLvrchovatá medu
  • 1PL vrchovatá kokosového oleje
  • 1PL datlového sirupu
  • cca třičtvrtě hrnku strouhaného kokosu
  • 5 PL hořkého kakaa 
  • hrst mandlí
1. V parní lázni rozpustíme med a kokosový olej
2. Než se nám směs rozpustí, rozmačkáme banán vidličkou. Poté k němu směs přilijeme. Přidáme datlový sirup a promícháme.
3. Vedle smícháme všechny suché ingredience a poté je smícháme dohromady s mokrými.
4. Těsto by nemělo být úplně suché, proto množství kokosu upravte dle vaší potřeby (a množství banánu.)
5. Mandle nasekejte na kousky, na sucho opražte a vmíchejte do těsta.
6. Můžeme se pustit do tvoření kuliček., které by se v rukou měli dobře tvořit.
7. Kuličky můžeme obalovat v kokosu, hořkém kakau, nebo je nechat jen tak. Možností č. 2 je těsto napěchovat do formiček (např. na led) a dát na chvíli do mražáku. Poté se krásně vyklepnou:-) 

0 komentářů:

Okomentovat