úterý 9. února 2016

Nevím zda to nazvat cizrna na kari, či cizrna po thajsku ale každopádně to byla dobrota. Navíc ji, (pokud máte cizrnu předem namočenou a uvařenou či v konzervě) zvládnete do dvaceti minut.
Cizrna neboli římský hrách má až dvakrát tolik vápníku co například vločky nebo náš hrách a narozdíl od našeho hrachu se (alespoň mě) lépe tráví. Většinou namáčím cca 200g cizrny v suchém stavu, to je tak na dvě porce + občas zbyde a večer udělám hummus nebo cizrnové křupky. Občas cizrnu nechám i naklíčit, tím se zvýší stravitelnost.



 Na dvě porce:

  • namočená (naklíčená) cizrna (cca 200g za sucha)/1 plechovka cizrny
  • 1 velká cibule
  • 1 menší cuketka
  • 1/3 pórku 
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1-2 ČL kari pasty
  • cca 4-5 PL rajského protlaku  
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1PL kari koření (já použila madras kari koření) 
 1. Připravíme si zeleninu: cuketu omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, cibuli oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na půl měsíčky, pórek očistíme a nakrájíme taktéž na kolečka.
2. Rozpálíme tuk, zprudka orestujeme cibuli, přidáme cuketu a zasypeme kořením- smažíme cca 3 minuty.
3. Přisypeme cizrnu, přídáme kari pastu, protlak a mírně podlijeme. Pět minut zvolna prohřejeme.
4. Přidáme kokosové mléko a cca 10 minut necháme táhnout do zhoustnutí omáčky.
5. Osolíme a dochutíme citronovou šťávou podle chuti. Podáváme se salátkem z rajčátek a rukoly nebo jen tak.


0 komentářů:

Okomentovat