Výborný, šťavnatý a sladký likér z Itálie. Super jako dárek třeba pro naši babičku:)
Na dvě velké láhve limoncella (nebo na 4 menší):
2. Šlupky dáme do lahve s alkoholem, uzavřeme a umístímě na tmavé, nejlépe temné místo (lednička může být). Ze zbylých citrónů uděláme citronádu a vypijeme ji:)
3. Po dobu nejméně 3 týdnů lahev každé ráno prohrkáme.
4. Svaříme cukr s vodou v sirup- necháme vychladnout.
5. Smícháme sirup s obsahem láhve a necháme ještě den v lednici (zakryté).
6. Přecedíme a rozlahvičkujeme:)
PS: vyplatí se dát si práci s citróny- ty sicilské mají opravu poněkdu šťavnatější chuť. Pokud byste je nesehnali, určitě hledejte bio citróny- kůra nesmí být chemicky ošetřená!
Na dvě velké láhve limoncella (nebo na 4 menší):
- Lahev (0,75) alkoholu- já použila vodku s necelými 40%.
- Sicilské citróny (cca 7ks) záleží na velikosti (seženete v italských obchodech)
- 0,75 kg cukr krystal - množství podle toho jak moc máte rádi sladké-klidně můžete přidat (i když já bych příště klidně trochu ubrala:)
- cca 0,75l vody
2. Šlupky dáme do lahve s alkoholem, uzavřeme a umístímě na tmavé, nejlépe temné místo (lednička může být). Ze zbylých citrónů uděláme citronádu a vypijeme ji:)
3. Po dobu nejméně 3 týdnů lahev každé ráno prohrkáme.
4. Svaříme cukr s vodou v sirup- necháme vychladnout.
5. Smícháme sirup s obsahem láhve a necháme ještě den v lednici (zakryté).
6. Přecedíme a rozlahvičkujeme:)
PS: vyplatí se dát si práci s citróny- ty sicilské mají opravu poněkdu šťavnatější chuť. Pokud byste je nesehnali, určitě hledejte bio citróny- kůra nesmí být chemicky ošetřená!
0 komentářů:
Okomentovat