sobota 26. prosince 2015

Výborný, šťavnatý a sladký likér z Itálie. Super jako dárek třeba pro naši babičku:)


Na dvě velké láhve limoncella (nebo na 4 menší):
  • Lahev (0,75) alkoholu- já použila vodku s necelými 40%.
  • Sicilské citróny (cca 7ks) záleží na velikosti (seženete v italských obchodech)
  • 0,75 kg cukr krystal - množství podle toho jak moc máte rádi sladké-klidně můžete přidat (i když já bych příště klidně trochu ubrala:)
  • cca 0,75l vody
1. Citrony omyjeme, vydrhneme kartáčkema  oloupeme tak, aby na kúře nezůstala téměř žádná bílá vrstva.
2. Šlupky dáme do lahve s alkoholem, uzavřeme a umístímě na tmavé, nejlépe temné místo (lednička může být). Ze zbylých citrónů uděláme citronádu a vypijeme ji:)
3. Po dobu nejméně 3 týdnů lahev každé ráno prohrkáme.
4. Svaříme cukr s vodou v sirup- necháme vychladnout.
5. Smícháme sirup s obsahem láhve a necháme ještě den v lednici (zakryté).
6. Přecedíme a rozlahvičkujeme:)

PS: vyplatí se dát si práci s citróny- ty sicilské mají opravu poněkdu šťavnatější chuť. Pokud byste je nesehnali, určitě hledejte bio citróny- kůra nesmí být chemicky ošetřená!




0 komentářů:

Okomentovat